top of page
תמונת הסופר/תיואב צור

עוף מעושן בגלייז ברביקיו דבש וצ׳יפוטלה

עודכן: 7 באפר׳ 2021

מתכון אמריקאי קלאסי לעוף מעושן בגלייז ברביקיו עם טוויסט מקסיקני מתקתק, מתכון פשוט שדורש קצת עבודה שיעשה לכם ארוחת ערב שתרשים כל אחד..


מרכיבים לשש מנות:


לתערובת תבלינים:

1/4 כוס מלח

2 כפות פלפל טחון גס

1 כף שום גבישי

1 כף בצל גבישי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כף כמון


לרוטב:

1.5 כוסות רוטב ברביקיו נייטרלי

שתי כפות דבש

6 פלפל צ׳יפוטלה ברוטב אדובו (אפשר להשיג במזרח ומערב)

1/3 כוסות מים


6 כרעיים עוף טרי


שלבי הכנה:

- ערבבו את כל התבלינים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית והכניסו לשייקר מתאים.



- הכניסו את פלפל הצ’יפוטלה, רוטב הברביקיו, מים ודבש ובלנדר והפעילו לדקה על לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב נראה סמיך מידי מומלץ לדלל במים עד לקבלת המרקם הרצוי.



- הכינו את ה-PK שלכם לעישון והביאו אותו לטמפרטורה של 170 מעלות (340 מעלות פרנהייט).



- בזמן שהמעשנה מגיע לטמפרטורה, פזרו את העוף בתערובת תבלינים בנדיבות והמתינו 15 דקות.



- הכניסו את העוף לשעה ורבע או עד שהטפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל-70 מעלות.



- הברישו את רוטב הברביקיו עם מברשת סילוקון על העוף מכל הצדדים והחזירו למעשנה ל-5 דקות עד קבלת גלייז (ציפוי) נוצץ. חזרו על תהליך הציפוי פעם נוספת לקבלת גלייז אחיד, דביק ונוצץ. הוציאו את העוף מהמעשנה כאשר הוא מגיע לטמפרטורה של 80 מעלות.


- חשוב לתת לעוף לנוח לפחות 15 דקות לפני שאוכלים כדי שהעסיסיות תשאר בתוך הבשר.


בתיאבון !


492 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page