מתכון אמריקאי קלאסי לעוף מעושן בגלייז ברביקיו עם טוויסט מקסיקני מתקתק, מתכון פשוט שדורש קצת עבודה שיעשה לכם ארוחת ערב שתרשים כל אחד..
מרכיבים לשש מנות:
לתערובת תבלינים:
1/4 כוס מלח
2 כפות פלפל טחון גס
1 כף שום גבישי
1 כף בצל גבישי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף כמון
לרוטב:
1.5 כוסות רוטב ברביקיו נייטרלי
שתי כפות דבש
6 פלפל צ׳יפוטלה ברוטב אדובו (אפשר להשיג במזרח ומערב)
1/3 כוסות מים
6 כרעיים עוף טרי
שלבי הכנה:
- ערבבו את כל התבלינים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית והכניסו לשייקר מתאים.
- הכניסו את פלפל הצ’יפוטלה, רוטב הברביקיו, מים ודבש ובלנדר והפעילו לדקה על לקבלת רוטב אחיד. אם הרוטב נראה סמיך מידי מומלץ לדלל במים עד לקבלת המרקם הרצוי.
- הכינו את ה-PK שלכם לעישון והביאו אותו לטמפרטורה של 170 מעלות (340 מעלות פרנהייט).
- בזמן שהמעשנה מגיע לטמפרטורה, פזרו את העוף בתערובת תבלינים בנדיבות והמתינו 15 דקות.
- הכניסו את העוף לשעה ורבע או עד שהטפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל-70 מעלות.
- הברישו את רוטב הברביקיו עם מברשת סילוקון על העוף מכל הצדדים והחזירו למעשנה ל-5 דקות עד קבלת גלייז (ציפוי) נוצץ. חזרו על תהליך הציפוי פעם נוספת לקבלת גלייז אחיד, דביק ונוצץ. הוציאו את העוף מהמעשנה כאשר הוא מגיע לטמפרטורה של 80 מעלות.
- חשוב לתת לעוף לנוח לפחות 15 דקות לפני שאוכלים כדי שהעסיסיות תשאר בתוך הבשר.
בתיאבון !
Comments