טעם קלאסי של עוף מעושן אמריקאי בלי שום דבר מעבר לזה (ותאמינו לי, לא צריך שום דבר), קחו את זה איתכם לפיקניק הבא או שבאלכם לפנק חברים טובים
תערובת תבלינים:
כף פפריקה
כפית פפריקה חריפה
כף אבקת שום
כף אבקת בצל
כפית כמון
כף פלפל גרוס
מלח לפי הטעם
רוטב לגלייז:
250 מ״ל רוטב ברביקיו לבחירתכם
50 גרם חמאה
רבע כוס מים
שתי כפות חומץ תפוחים
10 יחידות שוקיים טריים מקוצבים
שלבי הכנה:
ערבבו את כל התבלינים יחד בקערה עד לקבלת תערובת הומוגנית
חתכו את הסחוס והעור מקצה השוקיים לקבלת סוכריית עוף, חשוב לשטח גם את הצד השני כך שהעוף יוכל לעמוד אנכית על הגריל
כסו בנדיבות את תערובת התבלינים על העוף מכל הצדדים
הכינו את הPK שלכם לעישון בטמפרטורה של 130 מעלות, והכניסו את העוף ל45-60 דקות או עד מידת העשייה הרצוייה
הכניסו את כל המרכיבים של הרוטב לסיר רוטב קטן וחממו עד שהחמאה נמסה והרוטב מתחמם מעט
טבלו את הסוכריות עוף ברוטב והכניסו חזרה למעשנה לעוד 5 דקות עד לקבלת גלייז נוצץ
תנו לעוף לנוח לפחות 10 דקות.
בתאבון :)
Comments