מתכון פשוט לכנפיים שיזכירו לכם את אמריקה, כנשנוש ליד הטלוויזיה או לאירוח בלתי נשכח..
מומלץ להתחיל יום לפני בהכנות אבל בכלל לא חובה :)
לתערובת תבלינים:
כף פפריקה
כפית פפריקה חריפה
כף אבקת שום
כף מלח
כף פלפל שחור גרוס
לרוטב:
50 גרם חמאה
200 מ״ל רוטב פראנקס (אפשר להשתמש גם בסרירצ׳ה או רוטב צילי אחר)
רוטב ראנצ׳:
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות מיונז אמריקאי
כפית שמיר יבש כפית
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שום יבש
חצי כפית פלפל שחור טחון דק
מלח לפי טעם
שלבי הכנה:
נקו את הכנפיים והכניסו אותם למקרר על רשת ברזל למשך הלילה כאשר הכנפיים לא מכוסות, לתת לכנפיים להתייבש במקרר יתן לכם כנפיים קריספיות יותר וטקסטורה טובה יותר לבשר
הכניסו את הכנפיים לקערה וערבבו עם השמן עד לכיסוי מלא ואחיד
ערבבו את כל התבלינים יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית
פזרו בנדיבות את תערובת התבלינים על העוף לקבלת שכבה אחידה
ערבבו את כל המרכיבים לרוטב הראנצ׳ ותנו לו להתקרר במקרר
תכינו את הPK שלכם לעישון בטמפרטורה של 120 מעולות והניחו את הכנפיים לעישון למשך שעה.
חממו את החמאה בסיר קטן וצקו לתוכו את רוטב פראנקס וחמאה
לאחר שהכנפיים מגיעות לטמפרטורה הרצוייה, הכניסו את הכנפיים לקערה וצקו את הרוטב החם עליהם וערבבו היטב עד לכיסוי מלא של הכנפיים.
הגישו עם רוטב הראנץ עם גזר וסלרי חתוכים ובירה קרה :)
בתאבון!
Comments