למה גריל מעשנה של PK טוב יותר מגריל גז, קמאדו, פלט ושאר הגרילים?
גריל גז: גריל גז הוא נוח ללא ספק, אך הנוחות מגיעה עם חסרונות משמעותיים. הטעם שגחלים ועץ מביאים לאוכל הוא חסר תחליף והסיבה שרבים מבשלים בחוץ, ואם אתם לא מקבלים את הטעמים האלו אז למה בכלל שתצאו החוצה לבשל? בנוסף, תקני בטיחות מחייבים את ייצרני גרילי הגז ליצור פתחי איורור ענקיים בגריל וכתוצאה מכך בלתי אפשרי לשמר על חום נמוך או גבוהה בצורה אחידה לאורך זמן מה שגורם לבישול לא אחיד ופחות צפוי. הרבה גרילי גז עשויים ממתכות זולות שמתפרקות וחלקים שמחלידים לאורך זמן. להוציא אלפי שקלים כל פעם על גריל גז שלא מוציא אוכל טוב רק כדי שיחליד וישבר תוך כמה שנים זו בעיה חמורה.
פלט: אמנם גריל פלט מוציא טעם טוב יותר מגריל גז, אך גם לו יש חסרונות. מה הבעיה? גריל פלט משתמש בנסורת עץ דחוסה ויבשה בשביל בערה, חוסר הלחות בנסורת גורם לבערת עץ בטמפרטורה גבוהה מידי, שאינה מאפשרת את הפקת המולקולות הארומתיות הקטנות והעדינות שאחראיות על הטעם האותנטי והמוכר של עישון, בשילוב עץ טבעי, שאותו מושבעי ברביקיו אמיתי מחפשים. כאשר מעשנים בשר ב-PK ניתן להשתמש בפיסות עץ אמיתי שאחוזי הלחות בהן 12%-16%, בהשוואה לנסורת שבה אחוזי הלחות לא עוברים את ה5%. בנוסף, גריל פלט תמיד צריך להיות מחובר לחשמל, ויש להם נטיה להתקע ולהתקלקל בגלל המנגנון המכני העדין שמפעיל אותם. בנוסף, בגלל הצורך בחיבור לחשמל, לא ניתן לקחת אותו לפארק, לטיול או לחוף הים, אלא אם תביאו גנרטור איתכם.
קמאדו: גרילי קמאדו הפכו לפופולארים בשנים האחרונות והם טובים מאוד, אך למרבי הצער הם מגיעים עם כמה חסרונות רציניים. גריל קמאדו עשוי מפורצלן וחרסינה מה שגורם להם להיות כבדים מאוד ורבים מהם שוקלים למעלה ממאה קילו! בנוסף, חימום וקירור של חרסינה גורמת לקיווץ והתרחבות של החומר שלאורך זמן יגורם לסדקים ושברים בקמאדו. בגלל שהקמאדו שומר על חום בצורה כל כך יעילה, במידה והוא מתחמם יותר מידי יקח לו זמן רב לרדת בטמפרטורה, מה שעלול להרוס לכם את הערב ולהפוך אותו לבלתי שמיש עד שיתקרר. בניגוד לזה, בזכות פתחי האוורור הניתנים לשליטה בחלק העליון והתחתון של גריל ה-PK קל מאוד לשלוט בטמפרטורה מה שנותן לכם את החופש והגמישות לצלות בדיוק בטמפרטורה שאתם רוצים.
גרילי גחלים אחרים: אם גריל גחלים הוא מקום ראשון בכל מה שנוגע לטעם, אז מה הבעיה בכל גריל גחלים אחר? בניגוד למרבית גרילי הגחלים,גריל ה-PK עשוי כולו מאלומיום יצוק ועבה. אלומניום היא מתכת שמוליכה חום בצורה יוצאת דופן מה שנותן לכם שליטה מלאה לחלוטין בטמפרטורת צליה שלכם. שפים טובים משתמשים במחבטות וכלי מטבח מאלומיניום ונחושת בדיוק מאותה סיבה! שליטה מלאה בחום הבישול לתוצאות מושלמות כל פעם. בנוסף לכך, בניגוד לגרילי גחלים אחרים, גריל ה-PK מצוייד ב-4 פתחי אוורור, 2 בחלקו התחתון ו-2 בחלקו העליון, מה שנותן לכם שליטה מלאה בזרימת האוויר ובטמפרטורת הבישול. הרבה גרילי גחלים עשויים ממתכת דקיקה ופשוטה שתחליד לאורך זמן ותצטרכו להחליף אותם כל כמה שנים. גריל ה-PK עשוי כולו מאלומיניום (הגריל עצמו, והעגלה ,הסטנד) ואין בו בכלל חלקים שעשויות ממתכת שעלולה להחליד. בגלל הסיבות האלו גריל ה-PK שלכם יחזיק לכם מעמד לכל החיים ויראה חדש גם בעוד 50 שנה, לא משנה כמה הוא יעמוד בגשם או בשמש החמה של ישראל.